Teknoloji

iOS 11 kullanıcıları 6 ayda 13 milyon ARKit uygulaması indirdi

ios 11 arkitiOS 11, geçtiğimiz eylül ayında iPhone ve iPad sahipleriyle buluşmuştu. Apple en yeni işletim sistemiyle birlikte ARKit adını taşıyan uygulama geliştirme kitiyle hazırlanan oyun ve uygulamaların kullanıcılarla buluşmasına da izin vermişti. Araştırma şirketi Sensor Tower’ın verilerine göre, en yeni iOS sürümünün yayınlanmasından bu yana indirilen ARKit uyumlu uygulamaların sayısı 13 milyona ulaştı.

Sensor Tower tarafından hazırlanan grafik de ARKit uygulamalarının istikrarlı biçimde ivme kazandığını somut biçimde gözler önüne seriyor. App Store’da hâli hazırdaki ARKit uygulamalarının sayısı 2 bin olduğunu düşününce bu uygulamaların toplam indirme sayısının 13 milyona ulaşması biraz daha anlam kazanıyor. Sensor Tower, App Store’daki ARKit uygulamalarının sayısının da önümüzdeki dönemde artmasını öngörüyor.

İndirilen ARKit uygulamalarının yüzde 47’sini oyunlar oluşuyor. Oyunların toplam ARKit indirmeleri içindeki payı geçtiğimiz ekim ayında yüzde 35 seviyesindeydi. ARKit içindeki Hizmet uygulamalarının indirilenler arasındaki oranı ise yüzde 19’dan yüzde 15’e indi. Eğlence uygulamalarının toplam ARKit indirmeleri içindeki payı ise yüzde 12 oldu. Yaşam Tarzı uygulamalarının oranı yüzde 11 olurken, indirilen ARKit uygulamalarının yüzde 6’lık kısmını Fotoğraf & Video, Eğitim ve diğer kategorilere ait uygulamaları oluşturdu.

iOS 11 kullanıcılarının en çok ilgi gösterdiği ARKit uygulaması, sanal olarak bir evcil hayvan besleme imkanı veren AR Dragon oldu. Mobilya yerleştirme uygulaması IKEA Place ise ikinciliğe yerleşti. Paralı uygulamalar arasında ise zirveye CamToPlan Pro yerleşti. Söz konusu uygulama sayesinde artırılmış gerçeklik ile mesafe ölçmek ve plan çizmek mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER