Manşetler

iOS 11.3 beta 6 sürümü yayınlandı, sona yaklaşıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple yeni bir iOS versiyonunun yayınına doğru ilerliyor. Bu hafta içinde iki farklı iOS 11.3 beta sürümü birden gördük. Hafta sonuna girilmeden hemen önce iOS 11.3 beta 6 yayınlandı. Beta kanalına abone olan normal kullanıcılar veya geliştirici programına kayıtlı geliştiriciler bu en son beta sürümünü indirip yenilikleri görebilirler. Bunun için Ayarlar’ı açıp kablosuz bağlantı üzerinden güncellemeleri kontrol etmek yeterli oluyor.

iOS 11.3’ün yeni pil özellikleri getirmesi bekleniyor. Aynı zamanda iPhone X’a yeni Animoji karakterleri eklenecek, ARKit tarafında da bazı iyileştirmeler yapılacak. Buna ek olarak, her güncellemede olduğu gibi kararlılık ve güvenlik güncelleştirmelerini de göreceğiz.

iOS 11.3 beta sürümleri sayesinde daha şimdiden gelecek ara sürümde neler geleceğini biliyoruz. İlk beta sürümüyle birlikte yeni Animoji’leri, ARKit’in yeni versiyonunu ve pil sağlığıyla ilgili veriler sağlayan yeni arayüz bölümlerini görmüştük. iOS 11.3 beta 2 de yeni pil özelliklerini getirmişti. Bunların arasında eskimiş pillere sahip cihaz kullanıcılarının “performans artırımını” devre dışı bırakmasını sağlayan özel bir ayar bulunuyordu.

Pil bölümü içine eklenen bölümler arasında “Pil Durumu” menüsü de bulunuyor. Bu bölüm içinde Maksimum Kapasite adı verilen alanda, pilin başlangıçtaki şarj kapasitesine göre hâlâ tutabildiği şarj yüzdesi gösteriliyor. En Yüksek Performans Kapasitesi ise telefonun performansının pil nedeniyle kısıtlanması durumunda ulaşılabilecek kapasiteyi gösteriyor.

Eskimiş pili bulunan, eski cihazlarda telefonun pilinin maksimum kapasitesi daha düşük olacaktır. Ayrıca azalan pil kapasitesi nedeniyle performans da düşecektir. Daha zayıf pilli cihazlarda ise En Yüksek Performans Kapasitesi bölümünde; pilin gerekli yüksek gücü sağlayamaması nedeniyle beklenmeyen kapanmaların yaşanabileceği şeklinde bir not gösteriliyor. Küçük bir mavi renkli bağlantı sayesinde, iPhone’un performans yönetimini elle devre dışı bırakmak mümkün oluyor.

Pil durumunun dışında, iOS 11.3 ile birlikte kullanıcıların en fazla ilgi göstereceği yenilik yeni Animoji karakterleri olacaktır. Özellikle iPhone X kullanıcıları için bu durum geçerli. Mevcut 12 adet karakterin yanına aslan, ayı, ejderha ve kurukafa da ekleniyor. Böylelikle toplam karakter sayısı 16’ya çıkıyor.

iOS 11.3 beta sürümleriyle birlikte gördüğümüz yeniliklerden bir tanesi de, Apple’ın artırılmış gerçeklik aracı ARKit’in 1.5 numaralı yeni sürümü oluyor. Yatay yüzeylere ek olarak, ARKit duvar veya kapı gibi düşey yüzeyleri de algılayıp nesneler yerleştirebilecek. Bir işaret ya da posterin konumu algılanabilecek. Apple bu kullanımın etkileşimli müze sergileri veya film afişlerini canlandırma gibi imkanları doğurabileceğini söylüyor. Ayrıca kameradan elde edilen görüntünün çözünürlüğü yüzde 50 artırılıyor, otomatik odaklama da kullanılabiliyor.

iOS 11.3’ün final sürümü muhtemelen Apple’ın 27 Mart tarihinde düzenleyeceği etkinlikten hemen sonra yayınlanacaktır.

İLGİLİ HABERLER