Teknoloji

iOS 11.3 2018 model iPad’ler için çıktı

Apple’ın bir süredir beta sürümleriyle test ettiği iOS 11.3 sürümü kısıtlı da olsa son kullanıcılarla buluşmaya başlıyor. Bu son sürüm geçtiğimiz salı günü duyurulan altıncı nesil iPad‘lerde yüklü olarak sunulmaya başladı. Nisan ayından itibaren de de daha fazla kullanıcıyla buluşması bekleniyor.

Elinde altıncı nesil iPad olan kullanıcılar en son sürümü iOS’in Ayarlar uygulamasında bulunan yazılım güncelleme bölümünden indirebiliyor. Apple, yeni yazılımın iPhone X veya iPad Pro gibi daha önce çıkmış cihazlara ne zaman geleceğini ise henüz açıklamadı.

Yeni sürüm 32 GB iPad’ler için 15E216, 128 GB iPad’ler için de 15E218 sürüm numarasını taşıyor. Şu anki beta sürümü ise 15E5216a numarasını taşıyor. En sonda yer alan dört hane genellikle, sürümün “gold master” olarak adlandırılan versiyon olduğunu simgeliyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, iOS 11.3 bir süredir test ediliyordu. Apple’ın iOS 11 için şimdiye kadar çıkardığı en önemli ara güncellemelerden bir tanesi olarak nitelendirilen bu sürümle birlikte yeni pil yönetim özellikleri ekleniyor. iOS 10.2.1’den beri Apple, pilleri eskimiş olan cihazlarda performansı otomatik olarak sınırlandırıyor. iOS 11.3 ile birlikte kullanıcılar pilin durumunu görüntüleme imkanı elde edecek. Aynı zamanda uç senaryolar dışında hız sınırlandırmasını da devre dışı bırakabilecek.

Güncellemeyle birlikte gelecek diğer yenilikler arasında iCloud’da depolanan Mesajlar ve Apple’ın artırılmış gerçeklik platformu ARKit’in yeni sürümü için destek de bulunuyor. ARKit 1.5 sürümüyle birlikte duvar gibi düşey yüzeylerde de desteklenmeye başlayacak. Ayrıca HomeKit için yazılım doğrulaması da geliyor. Böylelikle bir kimlik doğrulama yongalarına ihtiyaç duyan aksesuar üreticileri için engeller azaltılmış olacak.

iOS 11.3 için en son beta sürümü geçen hafta çıkarılmıştı.

2018 model iPad’de A10 Fusion işlemci bulunuyor. Bunun yanı sıra Apple Pencil desteği de bulunuyor. Bunlar dışında tüm özellikler aynı görünüyor. iPad, Türkiye’de 1699 TL’den başlayan fiyatlarla nisan ayında piyasada olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER