Teknoloji

iOS 10 Public Beta 3 ve macOS Sierra Public Beta 3 yayınlandı

ios 10 public beta 3

ios 10 public beta 3iOS 10 için ikinci public beta sürümünün yayınlanmasından iki hafta sonra Apple, üçüncü bir herkese açık beta sürümü daha yayınladı.

iOS 10 Public Beta 3, dün geliştiriciler için yayınlanan dördüncü geliştirici beta sürümüyle aynı nitelikleri taşıyor olmalı. Yenilikler arasında yeni emoji simgeleri, yeni klavye sesleri ve dahası bulunuyor. Eğer Apple’ın ücretsiz olan beta test programına katıldıysanız, iOS 10 Public Beta 3 sürümünü kablosuz bağlantı üzerinden edinebilirsiniz.

Diğer bir deyişle, public beta sürümleri için gerekli profilin yüklü olduğu iPhone, iPad veya iPod touch’ınızda Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip etmeniz yeterli. Beta sürümlerinin kararlı olmadığını ve hataların bulunabileceğini hatırlatalım. Bu nedenle beta yazılımını ikincil bir cihazınızda, her zaman ihtiyacınız olmayacak bir cihazda denemenizde fayda var.

Türk Telekom Mobil Dergi Ağustos 2016 sayısında iOS 10 Public Beta sürümünün nasıl yükleneceğine dair detaylı bir rehber bulabilirsiniz!

Bu arada Apple, macOS Sierra için de üçüncü public beta sürümünü, yine ikinci macOS Sierra public beta sürümünün çıkışından iki hafta; dördüncü geliştirici beta sürümünün yayınlanmasından bir gün sonra çıkardı. Aynı şekilde üçüncü public beta ve dördüncü geliştirici beta sürümlerinin aynı özelliklere sahip olmasını bekliyoruz. Birkaç mevcut emoji için yeniden tasarlanmış karakterler yenilikler arasında bulunuyor. Eğer Apple’ın beta test programına kayıtlıysanız, macOS Sierra beta sürümünü cihazınıza ücretsiz olarak kurabilirsiniz.

Yeni güncelleme Mac App Store’da bulunan Yazılım Güncelleme bölümünden indiriliyor. Sierra’nın son kullanıcılara özel final sürümünün sonbahar ortalarında yayınlanması bekleniyor. iOS 10’un çıkışı ise muhtemelen eylül ayında, gelecek nesil iPhone modellerinin çıkışıyla aynı zamanlarda olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER