Teknoloji

iOS 10 Apple’ın mobil ekosisteminin yüzde 87’sine ulaştı

ios 10Apple destek sayfasında iOS sürümlerinin kullanım oranı konusunda düzenli olarak güncel bilgiler paylaşıyor. Cupertino merkezli şirketin yayınladığı son rakamlara göre; en güncel sürüm iOS 10, 28 Temmuz 2017 itibarıyla iOS cihazlarının yüzde 87’sine ulaşmayı başardı.

iOS 11’in eylül ayı içinde tam sürümüyle kullanıcılarla buluşması bekleniyor. iOS 11’in yayınlandıktan sonra kısa süre içinde hatırı sayılır bir kullanım oranına ulaşması öngörülüyor. Mevcut rakamlar, 2015’te yayınlanan iOS 9’un cihaz ekosisteminin yüzde 9’u tarafından kullanıldığını gösteriyor. Daha eski sürümler ise iOS ekosistem içinde yüzde 3’lük bir alanı kapsıyor.

Android ise güncel sürümleri kullanıcılara ulaştırmak konusunda iOS’in oldukça gerisinde. Android cihazların sadece yüzde 11.5’inde en güncel sürüm olan Android Nougat kullanılıyor. Cihazların yüzde 31.8’i 2015’te yayınlanan Android Marshmallow’u taşıyor. Android ‘de asıl önemli olan güvenlik yaması seviyesi olsa da, ekosistemdeki kullanıcıların önemli kısmının 2 yıllık bir işletim sisteminde kalması üzücü bir durum olarak nitelenebilir.

iOS 10 tahtını yakında iOS 11’e bırakacak

Apple’ın yeni iOS sürümlerinin zirveyi seleflerinden almaları pek zor olmuyor. iOS 11’in de eylül ayında yayınlandıktan sonra kısa süre içinde bu geleneği devam ettirmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER