Manşetler

iOS 10 GM sürümü beta test kullanıcılarına dağıtılmaya başlandı

ios 10
ios 10 gm
iOS 10

iOS 10 GM ve macOS Sierra GM sürümlerinin yayınlanmasıyla birlikte Apple’ın Beta Yazılım Programı’na katılan gönüllü kullanıcılar, iOS 10 ve macOS Sierra’nın final versiyonunu cihazlarına yüklemeye başladılar.

iOS 10’un 13 Eylülde, macOS Sierra’nın da 20 Eylülde yayınlanacağının açıklanmasının ardından, bu yazılımlar için “Golden Master” olarak adlandırılan, neredeyse final sürüm niteliğindeki sürümler yayınlandı. iOS için GM sürümü, son kullanıcılara dağıtılmadan birkaç gün önce çıkmış oldu. Apple, iOS 10 public beta 7 sürümünü çıkardıktan yaklaşık iki hafta sonra GM sürümünü yayınlamış oldu. Önümüzdeki salı akşamı diğer tüm iOS cihaz kullanıcıları en son sürüme geçmiş olacaklar.

iOS 10 Golden Master sürümü, eğer çok kritik hatalar bulunmadığı takdirde, 13 Eylül Salı günü çoğu iPhone ve iPad kullanıcısının cihazlarına indirecekleri final sürümle aynı olacak. Eğer iOS 10 GM sürümünü şimdiden indirmek istiyorsanız, Apple’ın beta test programına kayıt yaptırmanız gerekiyor. Daha sonra iOS 10 GM sürümünü kablosuz bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.

Tıpkı geliştiricilere gönderilen en son GM sürümü gibi, beta testçilerine gönderilen iOS 10 GM sürümünde de herhangi bir “GM” veya “beta” ibaresi yer almıyor. Aslında bu da geliştiricilerin ve beta test kullanıcıların şimdiden iOS 10’un final sürümüne sahip olduğu anlamına geliyor.

iOS 10 ile birlikte çeşitli yeni özellikler ve tasarım değişiklikleri sunuluyor. Yeni bir kilit ekranı deneyimi, iyileştirilmiş Mesajlar uygulaması, yeni emojier, Ev uygulaması, yeniden tasarlanan Apple Music uygulaması da bu yenilikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER