Manşetler

Bazı iOS 10 beta kullanıcıları Apple ID kilitlenmesinden şikayetçi

ios 10 public beta

ios 10 betaiOS 10 beta versiyonu, geçtiğimiz hafta dileyen tüm kullanıcılar tarafından indirilebilir hâle gelmişti. Her beta versiyonda görülebilecek problemler de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Çift aşamalı girişlerde yaşanan problem, dikkat çeken ilk sorunlardan biri oldu.

Pek çok kullanıcı, giriş sisteminde yaşanan problemden dolayı Apple ID’lerinin kilitlenmesinden şikayet ediyor. Problemin ilk aşamasında kullanıcıları iOS versiyonundan bağımsız olarak şifre sıfırlamaya zorlayan bir uygulamaya özel şifre açığı bulunuyor. Eğer iOS’in stabil bir versiyonu kullanılıyorsa bu açık pek fazla problem yaratmıyor. Ancak çift aşamalı giriş sistemini aktive eden iOS 10 beta kullanıcıları için işler değişiyor.

iOS 10 beta kullanıcıları çift aşamalı giriş sebebiyle sıkıntı yaşıyor

Kullanıcılar Apple’ın yeni işletim sisteminin beta versiyonunda iForgot sisteminin işlemediğini belirtirken, uygulamaya özel şifre açığının ortaya çıkmasının ardından Apple ID’lerinin kilitlendiği ifade edildi.

Problemden etkilenenler Apple mühendislerinin durumdan haberdar olduğunu ve sorunun kısa süre içinde çözülebileceğini belirtti. Apple’dan şimdilik konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Apple ID kilitlenme problemi, henüz nihai versiyonu yayınlanmamış işletim sistemlerini kullanmak isteyenlerin karşılaşabileceği olası problemler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER