Teknoloji

iOS 10 beta 8 ve Public Beta 7 sürümleri yayınlandı

ios 10 beta 8

ios 10 beta 8Apple art arda iOS 10 beta sürümleri çıkarmaya devam ediyor. Bir önceki beta sürümünün yayınlanmasında sadece bir hafta sonra, geliştiriciler için iOS 10 beta 8 ve gönüllü test kullanıcıları içinde iOS 10 Public Beta 7 sürümleri yayınlandı.

Bu en son beta sürümleri yeni özelliklerden daha çok, mevcut işlevselliği daha düzgün hâle getirecek, aynı zamanda iPhone, iPad ve iPod touch cihazlarına yüklenebilen işletim sisteminin güvenliğini artıracak düzeltmeler ve altyapı iyileştirmeleri gibi özellikler barındırıyor.

Yeni beta sürümleriyle birlikte tam olarak hangi değişikliklerin yapıldığı belirtilmiyor. Her ne kadar Apple en güncel beta sürümlerini yükleyen kullanıcıların koruma altında olduğunu söylese de, iOS 9.3.5 güncellemesiyle birlikte sunulan güvenlik yamalarının ve hata düzeltmelerinin bu yeni beta sürümüyle de sunuluyor olması muhtemel görünüyor.

Apple geliştiricilere sekizinci, beta test kullanıcılarına da yedinci beta sürümünü sunduğuna göre, Cupertino’nun iOS 10 ile ilgili işlerini yavaş yavaş tamamladığını düşünebiliriz. Eylül ayı geliyor ve Apple yeni ayın başlarında yeni iPhone modellerinin tanıtımını gerçekleştirecek. Bundan kısa bir süre sonra da iOS 10 mobil işletim sisteminin final sürümünün yayınlanmasını bekliyoruz.

Kayıtlı geliştirici veya beta test kullanıcısı olmayan büyük kullanıcı kitlesi eylül ayından itibaren iOS 10’u kullanmaya başlayacak. Apple, iOS 10’un yanı sıra diğer işletim sistemlerinin de yeni sürümlerini çıkaracak. macOS 10.12 Sierra, watchOS 3, tvOS 10; bunların yanı sıra geliştiriciler için Xcode 8 IDE ve Swift’in yeni versiyonları da çıkış yapacak.

İLGİLİ HABERLER