Manşetler

iOS 10 Beta 6 ve Public Beta 5 sürümleri yayınlandı

ios 10 beta 6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
ios 10 beta 6
Görsel: The Verge

Apple iOS 10’in altıncı beta sürümünü geliştiricilere, beşinci public beta sürümünü de kayıtlı Apple beta yazılım programı kullanıcılarına yayınladı. Bu iki yeni beta sürümü geçen hafta yayınlanan beta sürümlerinden çok kısa bir süre sonra geldi. Apple yaklaşık iki ay önce WWDC 2016’da ön gösterimini yaptığı iOS 10’u beta sürümleriyle sonbahardaki final sürüme hazırlamayı sürdürüyor.

iOS 10 beta 6, daha önceki beta sürümlerini yüklemiş olan kullanıcılar tarafından kablosuz bağlantı üzerinden yüklenebiliyor. Ayrıca daha önce beta sürümü yüklememiş olan geliştiriciler veya gönüllü kullanıcılar da beta konfigürasyon profilini Apple’ın Geliştirici Portalı veya Beta Yazılım Programı sayfası üzerinden cihaza indirerek iOS 10 beta sürümlerini cihazlarına kurabilirler.

iOS 10 tonlarca yeni işlev ve tasarım düzenlemesiyle birlikte geliyor. Bunların arasında 3D Touch işlevli bildirimlerle yeni bir deneyim sunan yenilenmiş Kilit ekranı da bulunuyor. Daha kolay erişilebilir kamera, yeniden tasarlanan Denetim Merkezi ve yeni görsel bileşenler ekranı da yenilikler arasında bulunuyor. Apple’ın belirttiğine göre, iOS 10 şirketin şimdiye kadar yayınlanan en büyük iOS güncellemesi olma özelliğini taşıyor.

iOS 10’daki Mesajlar uygulaması arka plan animasyonları, balon efektleri, Digital Touch, el yazılı notlar, Tapback cevapları, emoji tahminleri, iMessage uygulamaları için özel bir App Store bölümü gibi yenilikler kazanıyor. Fotoğraflar ise yeni eklenen yüz ve nesne tanıma yetenekleri sayesinde Anılar gibi bir özellikle unutulan anıların yeniden hatırlanmasını sağlıyor.

Beta test süreci boyunca, Apple iOS 10 ile birlikte ön gösterimi yapılan özellikleri hem geliştiricilerin hem de beta test kullanıcılarının test etmesini sağlayarak, bunların içerdikleri hata ve bozuklukların sonbahardaki genel dağıtıma kadar düzeltilmesini hedefliyor. Bununla birlikte, her yeni beta sürümü yeni özelliklerin getirilmesini veya mevcutların düzeltilmesini de sağlıyor. iOS 10 beta 5 ile birlikte Apple, yeni bir kilit sesi sunmuş ve bazı önemli hataları düzeltmişti.

Apple’ın sürüm notlarına göre, iOS 10 beta 6 çeşitli hataları düzeltiyor. Arama özelliği Mesajlar mağazasında beklendiği gibi çalışırken Siri de kaldırılan bir uygulamayla ilgili istek geldiğinde uygun cevabı veriyor. Yapışken etiket paketi uygulamalarının boş olmasına neden olan bir hata da düzeltiliyor. Beta test kullanıcılarından gelen haberler, iOS 10 ile çalışan iPad’lerde yerleştirme istasyonunu etkileyen bir hatanın da düzeltildiğini işaret ediyor.

iOS 10 şu anda geliştiriciler ve public beta kullanıcıları tarafından test ediliyor. Tam sürümün sonbaharda yayınlanması planlanıyor.

 

 

İLGİLİ HABERLER