Manşetler

iOS 10 akıllı ev uygulamasıyla birlikte gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 10 akilli evApple’ın HomeKit platformunu destekleyen cihaz sayısı oldukça fazla. Ancak kimi zaman, bu cihazları yönetmek bir karmaşaya dönüşebiliyor. Aydınlatmayı, güvenliği ve ev eşyalarını kontrol etmek için genellikle başka başka uygulamalardan faydalanmak gerekiyor. Apple’ın en yeni mobil işletim sistemiyle bu karmaşa ortadan kalkacak gibi gözüküyor.

MacRumors sitesinde yer alan habere göre, iOS 10 akıllı ev yönetimi için özel bir uygulamayla birlikte gelecek. Site bu haberini, bir Apple çalışanının Amazon’da yaptığı bir ürün yorumuna dayandırıyor. Söz konusu yorumun sahibinin Apple’da çalıştığının doğrulandığı belirtilirken, yorumda sonbaharda yayınlanacak yeni iOS sürümünün bağımsız bir HomeKit uygulaması barındıracağı ifade ediliyor. Uygulamanın nasıl çalışacağı konusunda şu an için somut bir bilgi bulunmuyor, ancak yeni yazılımın HomeKit uyumlu cihazlar için bir tür merkez işlevi göreceği düşünülüyor.

Bahsi geçen HomeKit uygulamasının iOS 10’da boy göstereceğinin kesin olmadığını belirtmek gerekiyor. Apple’ın uygulamanın çıkışını erteleyebileceğini veya uygulamadan tamamen vazgeçebileceğini akıldan çıkartmamakta fayda var. Ancak ortada akıllı ev uygulamasının bir ihtimalden öte olduğunu gösteren çeşitli işaretler de bulunuyor.

Apple, geçtiğimiz yılın sonlarında paravan bir şirket aracılığıyla HomeKit ikonuna ait ticari marka kullanımı için başvuru yaptığı biliniyor. Dolayısıyla şirketin en azından uygulamanın nasıl gözükeceği konusunda bir fikir sahibi olduğu düşünülüyor. iOS 10 ile birlikte gelecek tam teşekküllü bir HomeKit uygulamasının Apple’a akıllı ev yarışında avantaj kazandıracağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER