Manşetler

iOS 10.3.3 güncellemesi iPhone ve iPad için yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple bir yandan sonbaharda final sürümünü yayınlayacağı iOS 11 için beta sürümleri çıkarırken bir yandan da iOS 10 için yeni bir güncelleme yayınladı. iPhone, iPad ve iPod touch için iOS 10.3.3 indirilmeye sunuldu.

iOS 10.3.3 güncellemesi daha çok hata düzeltmelerine ve güvenlik iyileştirmelerine odaklanıyor. Bu güncelleme, iOS 11’in çıkışından önce iOS 10’a gelen en son güncelleme de olabilir.

Apple’ın yeni sürümle ilgili olarak yayınladığı bilgi notunda, iOS 10.3.3’ün iPhone veya iPad için hata düzeltmeleri içerdiği ve güvenliği iyileştirdiği belirtiliyor.

Genel olarak, iOS 10.3 mobil işletim sistemi için büyük bir güncelleme değildi. Aslında bu güncellemenin en büyük yeniliği görülmeyen tarafta yer alıyordu. Apple HFS+ dosya sistemini kısaltması APFS olan yeni Apple Dosya Sistemi ile değiştirmişti. Diğer yenilikler arasında AirPods’umu Bul özelliği, yeni bir Podcast’ler görsel bileşeni, güncellenmiş uygulama geçiş animasyonu gibi ilk bakışta hemen fark edilemeyecek unsurlar bulunuyordu.

Daha sonra iOS 11 duyuruldu ve hem kullanıcılar hem de geliştiriciler beta sürümlerine daha fazla ilgi göstermeye başladılar. Bununla birlikte Apple bir yandan yeni yayınladığı iOS 10.3.3 için de beta sürümleri yayınlıyordu. Henüz iOS 11 beta sürümlerini deneyimlemeyenler, iOS 11’e geçiş için sonbaharı bekleyenler, iOS 10.3.3 güncellemesini kablosuz bağlantı üzerinden cihazlarına yükleyebilirler.

iOS 10.3.3 güncellemesini yüklemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncellemesi yolunu takip edin. Daha sonra bu sayfadaki İndir ve Yükle düğmesine tıklatarak indirme işlemini başlatın. Ayrıca iOS cihazınızı bilgisayarınıza bağlayıp doğrudan iTunes üzerinden de güncellemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER