Teknoloji

Apple iOS 10.3.1 ile birlikte açıkları kapatıyor

iphone 7 plus inceleme

ios 10.3.1Apple tüm iOS 10 kullanıcıları için kablosuz bağlantı üzerinden yeni bir güncelleme yayınladı. iOS 10.3.1 güncellemesi geçen hafta yayınlanan; AirPods’umu Bul, yeni Apple Dosya Sistemi (AFS) gibi yeni özellikleri getiren ve Siri’nin yeteneklerini geliştiren iOS 10.3‘e getirilmiş bir yama niteliğini taşıyor.

Güncelleme notlarında iOS 10.3.1’in hata düzeltmeleriyle iPhone ve iPad’in güvenliğini artıracak iyileştirmeler barındırdığı dile getiriliyor. Bu pek fazla açıklayıcı olmayan tanımlamaya rağmen, şirketin güvenlik sayfasında bu son güncellemeyle ilgili daha fazla detay bulunuyor.

iOS 10.3.1 ile birlikte Google Project Zero’dan Gal Beniamini’nin dikkat çektiği Wi-Fi açığı kapatılıyor. Söz konusu açık, yakın alandaki bir saldırganın telefon ya da tabletin Wi-Fi yongası üzerinde rastgele kod çalıştırmasına izin veriyordu.

iOS 10.3.1, iOS 10 yüklü cihaz sahibi olan herkes tarafından kablosuz bağlantı üzerinden indirilebiliyor. Ayrıca güncellemeyi cihazınızı iTunes’a bağlayarak da kurabilirsiniz. Güncelleme yaklaşık 30 MB civarında bir büyüklüğe sahip, bu da hızlı şekilde indirilip kurulabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER