Manşetler

iOS 10.2 beta geliştiriciler için yayınlandı, yeni emoji simgeleri geliyor

ios 10.2 beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
ios 10.2 beta
Görsel: Emojipedia

Apple iOS 10.2 beta sürümünü geliştiricilere dağıtmaya başladı. Apple’ın bir sonraki iOS güncellemesinin ilk beta sürümü olan bu sürüme göre işletim sistemine aralarında yeni emoji simgelerinin ve duvar kağıtlarının bulunduğu birtakım yeni özellikler geliyor.

iOS 10.1 güncelleştirmesinin yayınlanmasından sadece bir hafta ve iOS 10 işletim sisteminin çıkışının üstünde bir ayı aşkın zaman geçtikten sonra, Apple iOS 10.2’yi geliştiricilere sunmaya başladı. Yeni emojiler ve duvar kağıtlarının yanında, yeni sürüm bazı hata düzeltmeleri, performans iyileştirmeleri, yeni kamera ayarları gibi bazı yenilikleri de getiriyor. Eğer kayıtlı bir geliştiriciyseniz, iOS 10.2 beta sürümünü Apple Geliştirici Merkezi üzerinden veya doğru konfigürasyon profili aracılığıyla, kablosuz bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.

ios 10.2 beta
Omuz silkme emoji simgesi de geliyor

Son resmi güncelleme, yani iOS 10.1 iPhone 7 Plus’ın çift lensli kamera sistemiyle kullanılan Portre fotoğraf modunu getirmişti. iOS 10.2 ile çok büyük yeniliklerin gelmesi beklenmiyor. Yine de, sunulanların yabana atılmaması gerektiğini de söylemek gerekiyor. Gelecek sürümde Unicode 9 emoji simgeleri yer alacak. Yani omuz silkme, palyaço suratı, saçmalayan surat, selfie, kurt suratı, baykuş, köpek balığı, goril, kelebek, avokado ve pankek gibi simgeler geliyor. Tüm emoji simgelerinin listesini burada bulabilirsiniz.

ios 10.2 betaBu arada iOS 10.2 yeni duvar kağıtlarını da getiriyor. iPhone 7’nin pazarlama materyallerinde bulunan grafikler kullanılıyor. Ayrıca en son kullanılan kamera ayarlarını kaydetmeyi sağlayan bir seçenek ekleniyor. Yani en son kullanılan kamera modu, fotoğraf filtresi veya Live Photo ayarını korumanız mümkün olacak. Koruma Ayarları seçeneği Ayarlar uygulaması altında yer alan Fotoğraflar ve Kamera bölümünde bulunacak.

Diğer yenilikler arasında Videolar uygulaması için eklenen yeni bir görsel bileşen bulunuyor. Görsel bileşenler panelinden erişilebilen bu yeni bileşen Videolar uygulamasındaki filmleri, TV dizilerini ve programlarını gösteriyor. Buna ek olarak Acil Durum SOS özelliğini kullandığınızda acil durum kişilerinizi otomatik olarak bilgilendiren acil durum kişileri özelliği de ekleniyor.

iOS 10.2 beta ne zaman çıkacak?

Apple macOS 10.12.2, watchOS 3.1.1 ve tvOS 10.1 beta sürümlerini de geliştiriciler için yayınladı. iOS 10.2’nin kasım sonu veya aralık başı gibi tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Bu arada Apple, dün akşam saatlerinde iOS 10.1.1 güncellemesini de yayınladı. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’a gelen bu güncelleme Sağlık uygulamasıyla ilgili bazı düzeltmeler içeriyor.

https://twitter.com/teknoblog140/status/793177096893980673

İLGİLİ HABERLER