Teknoloji

iOS’in en son versiyonu iPhone 6’nın kapanma sorunlarını çözdü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 10.2.1Bazı iPhone 6 ve iPhone 6s’lerde son birkaç aydır aniden kapanma sorunu görülüyordu. iOS 10.2.1 güncellemesi, söz konusu sorunu ortadan kaldırma amacıyla hazırlanmıştı. Cupertino merkezli şirketten yapılan açıklamaya göre, güncelleme arzulanan sonucu verdi ve güncellemeyi yükleyenlerin önemli bir kısmının aniden kapanma sorunu çözüme kavuştu.

TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, 10.2.1 güncellemesi şimdiden iOS kullanıcılarının neredeyse yarısı tarafından indirildi. Güncellemenin yayınlanmasının ardından iPhone 6s’teki aniden kapanma sorunları yüzde 80 oranında azalırken, iPhone 6 için bu oran yüzde 70 oldu. Ani aktivite artışları nedeniyle yaşanan kapanmalar, bazı eski modellerin pillerinde sorunlara yol açmıştı.

Apple’dan yapılan açıklamada, güncellemeyle birlikte kapanan eski iPhone’ların fişe takılmadan tekrar çalıştırılabilir hâle geldiğini belirtti. Güncellemeden önce iPhone sahipleri, telefonları kapandığına şarja takmadan cihazlarını açamıyordu. Apple, yakında yayınlayacağı güncellemede de pil sorunları yaşayanlara yardımcı olacak imkanlar sunacak. Yeni sürümle kullanıcılara pillerinin servise ihtiyacının olduğuna dair bilgi verilecek.

iOS 10.2.1 ile çözüm bulamayanlar ne yapmalı?

iOS 10.2.1 büyük bir kullanıcı grubunun aniden kapanma sorununa çözüm getirse de, bazı kullanıcıların sorunlarına hâlâ çare bulunmuş değil. Apple, şimdilik bu kullanıcı grubunun ne yapması gerektiği konusunda somut bir açıklama yapmadı. Ancak bu kullanıcıların pil değişikliğinden önce platform güncellemesini yüklemesinin yerinde olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER