Teknoloji

iOS 10.0.2 güncellemesi Lightning kulaklık kontrol sorununu çözüyor

ios 10.0.2

ios 10.0.2Apple hızlı davrandı ve iPhone 7 ve 7 Plus’ın çıkışının hemen ardından Lightning kulaklık kontrolleriyle ilgili olarak dile getirilen hatayı çözen iOS 10.0.2 güncellemesini yayınladı.

Geçen hafta satışa sunulan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı satın alan ve kulaklık jakının olmadığı bir yaşama alışmaya çalışan kullanıcılar, Lightning kulaklığın veya 3.5 mm. – Lightning kulaklık adaptörüyle bağlanan kulaklıkların mikrofonlarının belirli bir süre hareketsiz kaldıktan sonra devre dışı bırakıldığı yönünde şikayetlerini dile getirmeye başlamıştı.

Apple bu problemi çok yakında yayınlayacağı bir yazılım güncellemesiyle çözeceğini taahhüt etmişti. Şirket epey hızlı davrandı ve beklenen hata düzeltmesini birkaç gün içinde yayınladı.

Lightning bağlantılı kulaklıklarınız veya kulak içi kulaklıklarınızın bir parçası olan fiziksel kontrollerin bundan böyle, dinlemeyi bir süre bırakmış olsanız bile düzgün şekilde çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Bu, Apple’ın iOS üzerindeki genel kontrolünün getirdiği avantajlara bir örnek olarak gösterilebilir. Keşfedilen hatalar, keşfedildikten kısa süre sonra çözülüyor. Bu sinir bozucu hata da tüm iOS 10 kullanıcıları için kısa sürede çözülmüş oldu.

Bu arada iOS 10.0.2 ile birlikte iki hata daha kapatılıyor. Bunların ilki iCloud Fotoğraf Arşivi’ni açan bazı kullanıcılarda Fotoğraflar uygulamasının kendiliğinden kapanması. Diğeri de bazı uygulama genişletmelerinin etkinleştirilmesini önleyen sorun. iOS 10.0.2 bunları da çözüyor.

İLGİLİ HABERLER