Teknoloji

Kim Dotcom Mega’yı resmen duyurdu

Kim Dotcom Mega’yı resmen duyurdu

Megaupload’un kurucusu Kim Dotcom’un Mega adında yeni bir dosya paylaşım servisini hayata geçirmeye hazırlandığına dair haberler geçtiğimiz ay içinde gündeme gelmişti. Kim Dotcom, kapatılan Megaupload’un yerini alacak servisi resmen duyurdu. Mega, ocak ayı ile birlikte faaliyete geçecek.

Kim Dotcom Mega’yı resmen duyurdu

Yeni sistemin saldırılara karşı dayanıklı olduğu ve hosting hizmetinin ABD dışından sağlandığı ifade edildi. Kullanılan şifreleme sistemi sayesinde ise Mega telifli içeriğin bulunmasından ötürü suçlanamayacak. Mega’ya yüklenen tüm dosyalar sisteme yüklenmeden önce şifrelenmiş olacak. Tüm indirme işlemlerinde kullanıcılara şifrenin çözülmesi için bir anahtar verilecek. Kim Dotcom, Mega’nın sisteme yüklenen dosyaları görüntüleme hakkı olmayacağını ve dolayısıyla telif hakkı ihlali ile suçlanamayacağını ifade etti. Dotcom, Mega’nın  ABD savcıları tarafından tehdit edilemeyeceğini zira sistemin ABD ile hiçbir bağının olmayacağını belirtti.

İlgili >> The Guardian

Teknoblog, teknoloji gündemini farklı platformlarda düzenli biçimde paylaşıyor. WhatsApp kanalında öne çıkan haberleri anlık olarak aktarıyor, Google Haberler üzerinden güncel içerikleri sunuyor, Instagram ve X hesaplarında dikkat çeken başlıkları özetliyor, YouTube kanalında ise ürün incelemeleri ve detaylı anlatımlarla içeriği tamamlıyor.