Teknoloji

Internet Explorer YouTube, Twitter ve Instagram’ı açmayacak

internet explorer
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, insanları Internet Explorer kullanmaktan vazgeçirmenin başka bir yolunu bulmuşa benziyor. Şirket yeni internet tarayıcısı Edge’in en yeni sürümünü yayınladıktan sonra Internet Explorer üzerinden aralarında YouTube, Twitter ve Instagram’ın da bulunduğu 1156 internet sitesine erişimi engelleyecek. Bu sitelere erişmek isteyen kullanıcılar Edge’e yönlendirilecek.

Liste, Microsoft’un yaz boyunca Edge yüklemelerine yerleştirdiği bir DLL dosyasında tutulacak. Internet Explorer’da ise liste bir eklenti üzerinde yer alıyor. Bu liste tarayıcı üzerinden ziyaret edilen internet sitelerini takip ediyor.

Microsoft’un Internet Explorer’dan ziyaret edilmesini tercih etmediği internet sitelerinde ise kullanıcıların karşısına şöyle bir mesaj çıkacak: “İnternette gezinmeye kesintisiz olarak devam edebileceğiniz Microsoft Edge’e yönlendirildiniz. Eğer Internet Explorer üzerinden ziyaret edilen bir siteye gitmeniz gerekiyorsa bunun Edge’in Internet Explorer modu üzerinden yapabilirsiniz.”

Internet Explorer üzerinde YouTube, Twitter gibi sitelere erişilemeyecek olması önemsiz bir durum olarak görülebilir. Ancak tıpkı Android’in eski sürümleri gibi, Internet Explorer’ı da hâlâ hatırı sayılır büyüklükte bir grup kullanıyor. StatCounter’ın eylül ayına ait verilerine göre, Internet Explorer’ın küresel internet tarayıcısı pazarındaki payı yüzde 1.19 seviyesinde. Bu son değişiklik, Microsoft’un Internet Explorer’ın tabutuna çaktığı son çivilerden biri olarak görülebilir. Şirket, 2021’de Internet Explorer ile tamamen vedalaşmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER