Teknoloji

Internet Explorer pazar payını arttırken Chrome’da gerileme var

Son zamanlarda Internet Explorer’ın kullanım oranlarında göze çarpan düşüş, mart ayında yerini yükselişe bıraktı. 2011’in eylül ayından beri ilk kez pazar payını yükselten Microsoft’un internet tarayıcısı, Chrome ve Firefox ile yoğun bir rekabet içinde. Internet Explorer’ın Windows yüklü tüm bilgisayarlarda varsayılan internet tarayıcısı olmasından ötürü avantaja sahip olduğunu da hatırlatmakta fayda var bu noktada.

Net Applications’ın araştırmasına göre; Internet Explorer, mart ayı içinde pazar payını % 1 oranında arttırdı ve % 53.8’e yükseltti. Chrome, % 0.3 oranında bir gerileme yaşadı ve ayı % 18.6’lık bir pazar payı ile kapattı. İnternet tarayıcısı, bu yılın başından itibaren yaklaşık % 0.5 oranında pazar payı kaybetti. Firefox’un pazar payı da mart ayı içinde % 20.6’ya gerilerken, bu oran son üç yılın Firefox adına en düşük oranı olarak dikkat çekti. Bu üç tarayıcıyı % 5.1 ile Safari ve % 1.6 ile Opera takip ediyor.

Bu rakamlardaki değişimin nedenine dair ise fikirler pek net değil. Net Applications’ın tarayıcı kullanım oranı hesaplama metodunu değiştirmesi bir etken olarak kabul edilebilir. Farklı ülkelerden toplanan verilerin çarpıcı değişimler gösterdiğini unutmamak gerek. İnsanların Internet Explorer 9’u gerçekten sevmiş olması da bir diğer ihtimal olarak akıllara geliyor.

İlgili – TG Daily

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER