Teknoloji

Internet Explorer Geliştirici Kanalı sürümü çıktı, Xbox kumanda desteği geldi

internet explorer
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

internet-explorer-131112

Microsoft geliştiricilere ve meraklılara en son tarayıcı işlevlerini erken şekilde sağlayacak olan Internet Explorer geliştirici versiyonunu yayınladı. Internet Explorer Geliştirici Kanalı Windows 7 ve Windows 8.1 ile çalışan sistemlere yüklenebiliyor. Bu internet tarayıcısı Internet Explorer 11’in mevcut versiyonu yanında çalışabiliyor.

Microsoft son birkaç yıldır Internet Explorer’ı kademeli olarak geliştirirken geliştiricileri daha fazla odağa alıyor. Dün yayınlanan geliştirici sürümü de birçok ilklerden biri olma özelliğini taşıyor. Bu özel sürüm sayesinde gelecekte Internet Explorer kullanıcılarına sunulacak en yeni özellikleri test etme fırsatı bulacak.

Internet Explorer Geliştirici Kanalı sürümü içine eklenen yeniliklerden bir tanesi de Xbox kumanda desteği oldu. Geliştiriciler Gamepad API yardımıyla Xbox 360 oyun kumandalarını web uygulamalarında veya oyunlarında kullanabilecek. Microsoft söz konusu desteği test etmek isteyenler için Atari Arcade ve Hover adlı iki oyun da sunuyor.

Oyun tarafında, Geliştirici Kanalı versiyonu WebGL performansını iyileştirirken kullanımı artıracak çeşitli WebGL özelliklerini de sunuyor.

Microsoft’un Internet Explorer Geliştirici Kanalı sürümü Windows 7 ve Windows 8.1 ile çalışan bilgisayarlara şu anda indirilebilir. Yeni sürümlerle birlikte Internet Explorer’ın geliştirme aşamasındaki özellikleri geliştirici kanalı versiyonunu kullananlara daha erken şekilde ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER