Teknoloji

Internet Explorer 10’ün üçüncü ön gösterimi Windows 8 ön izleme sürümünün içinde geliyor – Video

Microsoft, Windows 8‘de yüklü gelecek Internet Explorer 10’un üçüncü ön gösterim versiyonunu yayınladı. Windows 8 yazılımcı ön izleme sürümüyle birlikte sunulan bu internet tarayıcısının iki farklı arayüz seçeneği bulunuyor. Yeni Metro kullanıcı arayüzünün yanı sıra geleneksel Windows masaüstü arayüzünü kullanmak da mümkün olacak.

IE10’da iki arayüzün de sunuluyor olmasına rağmen, Microsoft Metro arayüzünün daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunduğunu düşünüyor. Windows 8 bloguna bir yazı yazan Microsoft Internet Explorer şefi Dean Hachamovitch, “Metro tarzındaki yeni deneyimi sıfırdan geliştirirken komik bir şey oldu: büyük bir ekrana, masaüstü bilgisayara, bir fareye ve bir klavyeye sahip olsanız bile internette gezinmek için daha iyi bir yolun olabileceğini farkettik.” diye yazdı.

IE10 iki farklı görsel deneyim sunuyor olsa da, iki sürüm de aynı makine üzerinde çalışıyor. Microsoft bunun en iyi yöntem olduğunu böylelikle herhangi bir riskin söz konusu olmadığını belirtiyor. Bu arada performans ve güvenlik iyileştirmeleri yapılıyor, HTML5 desteği daha iyi hâle getiriliyor.

IE10’un üçüncü ön gösterimi sadece Windows 8 ön izleme sürümü üzerinden sunuluyor. IE10’un gelecek platform ön izleme sürümleri her 8-12 hafta arasında yayınlanacak. Bu internet tarayıcısının final sürümüyse sadece Windows 7 ve Windows 8’de çalışacak.

Video: Internet Explorer 10

İlgili – Building Windows 8

İLGİLİ HABERLER