Manşetler

Ülke genelinde internet ve sosyal medya erişiminde sıkıntılar yaşanıyor (güncellendi)

internet erişimi sıkıntısı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

internet erişimi sıkıntısıSabahın erken saatlerinden itibaren hem mobil internet erişiminde, hem anında mesajlaşma servislerinde hem de sosyal medya ağlarına erişimde sıkıntılar yaşanıyor. İnternet erişimi sıkıntısı yaşamasına rağmen bir şekilde bağlanma fırsatı bulup sorunlarını dile getiren kullanıcıların yanı sıra, bizim de deneyimlerimiz kapsamlı bir erişim sıkıntısının bulunduğunu gösteriyor.

Başta Twitter olmak üzere Facebook, YouTube, Instagram gibi popüler sosyal ağlara erişim ya çok yavaş ya da hiçbir şekilde sağlanamıyor. Popüler anında mesajlaşma programı WhatsApp üzerinden mesaj alımı veya gönderimi şu an için yapılamıyor. Öte yandan birçok kullanıcıdan mobil internet erişiminin olmadığına dair şikayetler de geliyor.

Erişim sıkıntısı yaşanan servislere bağlantı kurmak için başvurulabilecek öncelik çözüm yine VPN servisleri oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Opera VPN: Engellerin etrafından zorlanmadan dolaşın

Herhangi bir servis ile ilgili mahkeme kararının bulunmadığı belirtilirken, bu kapsamlı internet erişimi sıkıntısı ile bazı milletvekillerinin gece geç saatlerde gözaltına alınması arasında bağlantı olduğu yorumları yapılıyor.

Güncelleme (3):  05.11.2016 – 07:30 itibarıyla Twitter ve Facebook’a erişim çok yavaş. YouTube erişiminin de yavaşlatıldığı açık şekilde belli oluyor, ancak web tarayıcısı üzerinden YouTube’a girildiğinde sayfaların normale göre biraz daha uzun bir süre geçtikten sonra yüklenmesi mümkün oluyor. Videolar da normale göre daha geç oynamaya başlıyor. Ancak video kalitesi, düşen bağlantı kalitesine bağlı olarak çok düşük.

Güncelleme (2): Saat 18:45 itibarıyla WhatsApp erişimi normale dönmeye başladı. YouTube erişimi ağır olsa da, mobil uygulamada içeriklerin ve videonun yüklenmesi mümkün oluyor. Facebook ve Twitter erişimi hâlâ çok yavaş.

Güncelleme (1): Başbakan Binali Yıldırım, internet erişimine kısıtlama uygulanmasıyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Yıldırım, “Güvenlik açısından zaman zaman bu tip tedbirlere başvurulabilir, bunlar geçici tedbirlerdir, tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner.” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLER