Teknoloji

İnternet bundan 100 yıl sonra nasıl olacak?

internet-gelecek-030714

İnternet garip ama aynı zamanda sihir, gizem ve sevimli kedi videolarıyla dolu muhteşem bir ortam. Dijital dünyanın hızlı değişimi ve gelişmi akıllara zaman zaman ”İnternet bundan 100 yıl sonra nasıl olacak?” sorusunu getiriyor. Daha önce internete dair pek çok soruya ikna edici yanıtlar veren WhoIsHostingThis.com sitesi bu soruyu da es geçmiyor. Soruyu cevaplamak için bir infografik oluşturan ekip, internetin gelecekte nasıl gözükeceğini keşfetmeye çalışıyor.

İnternetin günümüzdeki şeklini koruyup koruyamayacağı konusunda çeşitli cevaplar mevcut. Kimi çevreler aha yeni ve sofistike bir ağın yakın gelecekte faaliyete geçeceğini belirtirken; her şeyin yeni internete bağlı olacağını, sanal gerçeklik ve gerçek zamanlı tercüme gibi gelişmekte olan teknolojilerin de yeni internetin bir parçası olacağını iddia ediyor. Bazı öngörülere göre, gerçek zamanlı tercümeyi yüz yüze yapılan görüşmelerde dahi kullanmak mümkün olacak.

Yolun ilerisinde günümüzde kulağa fantazi gibi gelen pek çok şeyi internet aracılığıyla gerçekleştirmek de ihtimaller arasında yer alıyor. Dokunulabilir nesneleri e-postayla göndermek, DNA ile belge imzalamak veya bir giriş işlemi gerçekleştirmek, holografik teknolojiyi kullanarak insanlarla buluşmak bu ütopik fikirler arasında ön plana çıkıyor.

Kitaplarda da hikayenin yanı sıra fiziki bir deneyim de sunan kurgu sensörleri ve vücuda yerleştirilebilir internet bağlantılı cihazlar da bu gelecek tasavvurunun bir bölümünde yer alıyor.

internet-100-yil-infografik

İLGİLİ HABERLER