Teknoloji

İnteraktif Canlı Kareler halen Microsoft’un gündeminde

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 interaktif canli kareler

Microsoft’un Build 2016 konferansında Canlı Kareler için yenilikler sunacağına dair çeşitli ipuçları vermesi heyecan yaratmıştı. Pek çok kişi şirketin interaktif Canlı Kareler üstünde çalışmayı tamamladığını ve özelliği yayınlanacak bir güncellemeyle kullanıcılara ulaştıracağını düşünmüştü.

Ancak bu beklenti gerçeğe dönüşmedi, Build 2016’da interaktif Canlı Kareler ile ilgili bir duyuru gerçekleştirmedi. Yine de, bu sessizlik Microsoft’un özellik üstünde çalışmayı bıraktığı anlamına gelmiyor. Şirket, şu an için bir takvim açıklamaktan çekiniyor gibi gözüküyor.

Mevcut Canlı Kareler konseptinin gelişmiş bir versiyonu  niteliğini taşıyan interaktif kareler, kullanıcılara bazı görevleri ilgili uygulamayı açmadan tamamlama imkanını veriyor. Örneğin bir müzik uygulamasının canlı karesi üzerinden çalan şarkıyı durdurmak, yeniden başlatmak, ileri veya geri sarmak mümkün olabiliyor.

Söz konusu konseptin gün yüzüne çıkışı, Microsoft araştırma biriminin interaktif karelerin ilk versiyonunu oluşturması ve bu özelliğin bir gün son kullanıcılara ulaştırılabileceğinin açıklanması ile gerçekleşmişti. Bu plan değişmemiş gibi gözükse de, Microsoft’un süreci yavaş ilerletmeyi tercih ettiği anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER