Teknoloji

Intel’in yol haritası akıllı telefon ve tabletler için yeni platformların yolda olduğunu haber veriyor

Intel’in önümüzdeki üç yıla yönelik yol haritası sızdı. Buna göre şirket mobil platform performansını artıracak adımlar atmaya hazırlanıyor. Digitimes sitesinin Tayvan merkezli üretim kaynaklarından aldığı bilgilere göre Intel’in Cherry Trail ve Willow Trail platformları sırasıyla 2013’ün üçüncü ve dördüncü çeyreklerinde çıkış yapacak. Her iki tablet platformu da 14 nm. süreçleriyle hayat bulacak.

intel-220813

Cherry Trail’ın 2.7 GHz’lik saat frekansına ve GEN 8 GPU’ya sahip olacağı, Willow Trail’de ise GEN 9 GPU bulunacağı kaydedildi. Akıllı telefon yongaüstü sistemlerindeyse 22 nm. Merrifield’ın yer aldığını görüyoruz ve bu platform 2013’ün sonunda çıkış yapmış olacak. Moorefield da 2014’ün ilk yarısında çıkışını gerçekleştirecek. 2015’in ilk çeyreğinde çıkacak Morganfield da Merrifield’ı izleyecek.

Digitimes sitesi Merrifield’ın yüzde 50 civarında bir performans artışı sağlayacağını kaydetti. Ayrıca bu platform Intel’in mevcut akıllı telefon platformu Clover Trail+’a göre daha iyi batarya ömrü sunacak.

Intel’in hem Windows 8.1 hem de Android 4.2 Jelly Bean ve üstü tabletlere destek sunacak Bay Trail-T mikroişlemcileri de eylül ayı ortalarında düzenlenecek Intel Geliştirici Forumunda tanıtılabilir.

Bay Trail 22 nanometre Silvermont mimarisini baz alırken Bay Trail-T mimarisiyse sekiz saat civarında bir kullanım ömrü sunmasıyla dikkat çekecek gibi görünüyor.

Sızan bu yol haritası Intel’in akıllı telefon ve tablet pazarında daha iddialı konuma gelmek için şartları zorlamaya devam edeceğini gösteriyor.

İlgili >> DigiTimes

İLGİLİ HABERLER