Teknoloji

Intel’in taşınabilir sistemlere özel Ivy Bridge işlemci yol haritası da internete sızdı

Intel’in masaüstü Ivy Bridge işlemcilerinin detaylarından sadece birkaç gün sonra 2012’de çıkacak bu yeni nesil işlemci ailesinin mobil versiyonları da ortaya çıktı. Intel bu yılın Sandy Bridge işlemci ailesinde yaptığı gibi listeye standart voltajlı ve ultra düşük voltajlı versiyonlar ekleyerek ürün serisini daha da sağlamlaştırıyor. Aslında mobil işlemcilerinde programlanabilir TDP sistemini kullanmaya başlayan şirket böylelikle düşük voltajlı ürün serisini gereksiz kılıyor.

Standart voltajlı ürün serisi içinde dizüstü bilgisayar üreticilerine hız anlamında istediklerini sunacak çeşitler yer alıyor. 2.6 GHz’lik çift çekirdekli Core i5’ten dört çekirdekli 2.9 GHz’lik Core i7 Extreme Edition işlemciye kadar çeşitli yüksek performans çeşitleri mevcut. Gelecek yılın ultra düşük voltajlı işlemci sahibi ultrabook’larında yer alacak işlemcilere bakıldığında ise Intel’in iki farklı model çıkaracağı görülüyor. 1.8 GHz’lik çift çekirdekli Core i5 işlemci 2.8 GHz’lik tek çekirdek hızına ulaşma potansiyeline sahipken 2 GHz’lik çift çekirdekli Core i7 ise 3.2 GHz’lik tek çekirdek hız potansiyeli taşıyor.

Intel’in yongalarıyla ilgili yol haritasına bakıldığında yeni mobil yongaların mayıs ayı içinde çıkması bekleniyor. Öte yandan tüm modellerde Intel HD 4000 grafik çözümü ve 1600 MHz’te çalışan DDR3 RAM bulunacak. Intel’in hem masaüstü hem de dizüstü platformları hedefleyen Ivy Bridge işlemcilerini önümüzdeki ayın başında düzenlenecek CES 2012’de tanıtması bekleniyor.

İlgili – VR-Zone

İLGİLİ HABERLER