Ulaşım

Intel’in Mobileye’ı satın alma süreci resmen tamamlandı

intel mobileyeIntel, sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştirmek için birlikte çalıştığı Mobileye’ı satın almak için anlaşmaya vardığını mart ayında açıklamıştı. Açıklamanın ardından başlayan süreç yaklaşık 5 ayın sonunda resmen tamamlandı. Intel Mobileye için 15.3 milyar dolar ödeyerek şirketin yüzde 84 hissesine sahip oldu.

Mobileye faaliyetlerine Intel’in iştiraklerinden biri olarak devam edecek. Ancak Kudüs’te bulunan genel merkezinden ayrılmayacak.

Görevini bırakan kurucu ve CEO Ziv Aviram’ın yerine Mobileye’ın dümenine bir diğer kurucu Amnon Shashua geçecek. Kalan hisselerin satın alınabilmesi için başlatılan teklif süreci ise 21 Ağustos itibarıyla sona erecek.

Intel Mobileye ile yazılım ve donanım uzmanlığını bir arada sunacak

Mobileye’ın yeni kaptanı Amnon Shashua, Intel ile girdikleri yeni yola ilişkin açıklamalarda bulundu. Shashua, otonom sürüş teknolojisinde liderlik için yenilikçi özel yazılım ürünlerinin ve iş ortaklarına çözümlerini özelleştirme imkanı sunan açık sistemli donanımların bir araya gelmesinin gerektiğini belirtti. Mobileye yöneticisi, otomotiv endüstrisinin ilk defa her iki alanda da derin bilgi ve kültürel mirasa sahip bir iş ortağına kavuştuğuna dikkat çekti. Shashua, yeni dönem için Mobileye olarak heyecanlı olduklarını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER