Teknoloji

Intel’in MeeGo Tablet arayüzünün daha işi var gibi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in tabletler için geliştirmiş olduğu MeeGo çözümü bundan aylar önce, Tayvan’da düzenlenen Computex fuarında görücüye çıkmıştı. Taipei’den bu yana geçen süre boyunca değişen birşey olmamış gibi görünüyor. Intel Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’ne de hemen hemen aynı kullanıcı arayüzüyle gelmiş. Sadece altta yatan yazılımda biraz iş yapılmış.

Eğer Intel’in MWC 2011’de ve geçtiğimiz haziran ayındaki Computex 2010’da sunduğu “tablet kullanıcı deneyimi”ni karşılaştıracak olursanız, estetik açıdan fazla bir değişiklik gözünüze çarpmayacaktır. Çünkü Intel’in yaptığı çoğu şey kod ve iskeletle ilgili. Intel MeeGo’yu C++’tan biraz daha uzaklaştırarak Qt dilinin bir parçası olan QML’e yakınşaştırmış. Kullanıcı arayüzünün ve uygulamalarını çoğu QML üzerinde geliştirilmiş. Intel’in yöneticisi Mike Richmond gelecekte düzgün görünümlü birçok arayüzü elemanının bizi karşılayacağının sözünü şimdiden veriyor.

Görünüşe göre Intel MeeGo’nun teknik ve yazılım kısmında önemli işler yapmış. Ancak bu durum arayüzün bitmeye yakın olduğu anlamına gelmiyor. MeeGo arayüzünü Atom tabanlı bir ExoPC’de test eden Engadget tayfası deneyimlerini aşağıdaki bağlantıda paylaşıyor.

İlgili – Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER