Moblin’in ortaya çıkıp kafalarımızı karıştırmasının üzerinden neredeyse bir sene geçti. Sonunda bu işletim sisteminin alfa sürümü sunuldu. Moblin özellikle netbook’lar için tercih edilebilir bir işletim sistemi gibi duruyor. Moblin’i ilk kez bu yazıyla tanıyanlar için tekrar hatırlatalım: Moblin, Intel’in kendi yongalarını kullanan cihazlar için tasarladığı Linux tabanlı bir işletim sistemi. Atom için tasarlanmış bu işletim sistemi Core 2 işlemcilerle de oldukça düzgün bir şekilde çalışıyor.
Fedora tabanlı bu işletim sisteminin Acer Aspire One, Dell Mini ve Eee PC’lerde sorunsuz bir şekilde çalıştığı söyleniyor. Ancak Eee PC’lerin kablosuz ağ donanımını şimdilik tanımıyor. Alfa sürümde böyle aksaklıklar olabilir, daha Moblin’in final sürüme kadar önünde katedeceği oldukça fazla yol var.
İlgili — ArsTechnica
Haberleri Kaçırma!
- Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve Top Stories'de bizi daha sık gör.
Bu fırsatlar ilginizi çekebilir
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.






