Eğlence

Intel’in internet TV projesi yarım kalabilir

Intel aylar önce internet TV servisini 2013’ün sonu itibarıyla duyuracağının sözünü vermişti. Ancak yaşanan son gelişmeler projenin çıkmaz bir sokağa girmiş olabileceğini işaret ediyor. AllThingsD’de yer alan habere göre, Intel projeyi sürdürmek için ekstra kaynağa ihtiyaç duyuyor. Şirketin bu amaç doğrultusunda Amazon ve Samsung’un kapısını çaldığı belirtilirken, ortak bulma çabalarının sonuçsuz kalması durumunda projenin rafa kaldırılabileceği konuşuluyor.

intel-220813

Bir internet TV servisi oluşturma yönündeki planlarını açıklamaktan çekinmeyen Intel, bu süreçte şu ana kadar ciddi problemler yaşıyor. Akış hakları için iyi ücretler ödemeye hazır olduğunu belirten şirket, bu isteğine rağmen servis için içerik anlaşmaları yapmakta sıkıntı çekiyor. AllThingsD’nin haberine göre, Intel şu ana kadar büyük bir içerik sağlayıcısı ile anlaşmaya varabilmiş değil.

Ancak şirketin bu projeye başladığı noktadan bir adım öteye gidemediğini söylemek pek mümkün değil. Servisin ”OnCue” adı verilen ve set üstü kutular aracılığıyla işleyecek versiyonu halihazırda 3 bin Intel çalışanı tarafından test ediliyor. Geleneksel televizyon servislerine benzer bir yapıda olduğu belirtilen OnCue’nun hoş bir kullanıcı arayüzü ve bulut tabanlı doğrudan video kayıt desteği sunduğu bildirildi.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER