Teknoloji

Intel’in gelirleri iyi giden Atom işlemci satışlarına rağmen düştü

intel-45-nm-die-2Intel 2008’in son çeyreği için sıkıntılı bir finansal tablo ortaya koyan son şirket oldu. Zayıf ekonomik koşullar nedeniyle şirketin 2008’in son çeyreğinin net kârı bir önceki senenin aynı çeyreğine göre %90 azaldı. Yıl bazında ise kazançlar %24 azaldı.

Intel’in öz sermaye yatırımlarından zararı 1.1 milyar $ olarak gerçekleşti. Bunun en büyük neden ise şirketin Clearwire’da yaptığı yatırımlar. Atom işlemcilerinden gelen 300 milyon $’lık gelir ise %50 artışı işaret ediyor, ancak bu bile negatif durumu tersine çevirmeye yetmiyor.

Bu umutsuz tabloya rağmen, CEO Paul Otellini şirketin zayıf ekonomik koşullar karşısında kendisini toparlayacağına inanıyor. Pazarın tekrar toparlanacağına, yeni bir yöne doğru yol alacağına ve büyümenin tekrar başlayacağına dikkat çekiyor.

Ekonomik belirsizlikler nedeniyle şikret 2009’un ilk çeyreğine dair ekonomik tahminlerini yayınlamayacak. Yine de gelen haberlere göre şirket dahili işlerde kullanım amaçlı 7 milyar $ ayırıyor. Ayrıca brüt kar marjının %40’a düşeceği de gelen haberler arasında.,

İlgili — Electronista

İLGİLİ HABERLER