Teknoloji

Intel’in dört çekirdekli 22nm Valley View Atom sistemiyle ilgili detaylar açığa çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Almanya merkezli ComputerBase sitesinin paylaştığı bir doküman yardımıyla Intel’in Valley View Atom yongaüstü sistemiyle ilgili daha fazla bilgi ortaya çıktı. Beklendiği şekilde, bu aileye mensup olacak yongalar şirketin 22nm Silvermont mimarisini kullanacak; bir, iki veya dört CPU çekirdekli versiyonları bulunacak. Hızı 1.2 GHz ile 2.4 GHz arasında değişecek yongalar üretilecek.

GPU ise dört adet Intel Gen 7 (Ivy Bridge) Grafik İşlemcisinden yararlanacak. Şirketin iddiasına göre bu işlemci Apple’ın orijinal iPad’inde yer alan PowerVR SGX 535 grafik işlemcisini içeren E600 Atom işlemcisine göre dört ila yedi kat arasında daha iyi performans sunuyor. Yongaüstü sistemlerin 8 GB’ye kadar DDR3L/1333 RAM desteğinin yanı sıra SATA II, tek USB 3.0 portu ve dörde kadar USB 2.0 soketi gibi giriş-çıkış arayüzlerini barındıracağı işaret ediliyor.

Valley View yongaları gömülü uygulamalarda kullanılması niyetiyle hazırlanıyor, sadece Tip-4 Paketinin son kullanıcılara ulaşması bekleniyor. Bu özel konfigürasyonda 1.6 GHz veya daha üzerinde hızla çalışan dört çekirdekli işlemci yer alıyor. Intel’in Valley View yongaüstü sistemleri 2013’ün dördüncü çeyreğinden itibaren üreticilere dağıtmaya başlaması bekleniyor.

İlgili >> ComputarBase

İLGİLİ HABERLER