Teknoloji

Intel’in çift çekirdekli Atom N550 işlemcileri piyasaya çıkmaya hazır

İlk olarak Computex’te ortaya çıkan Intel’in netbook’lar için geliştirdiği çift çekirdekli Atom N550 işlemciler “satışa sunulmaya hazır” hâle gelmiş olsa da, henüz bu işlemcileri barındıran bir netbook satışa sunulabilmiş değil.

Söz konusu netbook’lar olunca, işlemciler pil yönetimi olayını oldukça iyi beceriyordu, ancak çoklu görev anlamında yeteri kadar iyi hizmet veremiyordu. Intel’in N550 işlemcisini çıkarmasındaki bir amaç da kullanıcılara daha fazla iş yapabilecekleri bir platform sunmak. 1.5 GHz hızında çalışan bu işlemci DDR3 bellek desteğine sahip. 1 MB ön bellekli bu işlemci Intel Atom N450 ile aynı batarya süresine sahip. Belki son madde çok da önemli olmayabilir, ancak çift çekirdekli bir işlemci için altı çizilmesi gereken bir değer.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi henüz piyasada N550’li bir netbook bulunmuyor. Ancak Intel’in yayınladığı basın bülteninde bu işlemcilerin satışa sunulduğu belirtiliyor. Bildiğimiz kadarıyla ASUS bu işlemcileri en kısa sürede çıkaracağı bazı ürünlerde kullanacak. Eminiz ki, arkadan başkaları da gelecek. Bu arada N550’nin dışında da ortalıkta yeni işlemciler de göreceğiz.

Intel Atom N550 ile ilgili olarak yayınladığı basın bültenine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER