Teknoloji

Intel’in 32 nm tabanlı Medfield yongaüstü sisteminin performansına dair ipuçları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in NVIDIA Tegra ve Qualcomm Snapdragon sistemleriyle rekabete hazırlanan Medfield yongaüstü sistemini barındıran akıllı telefon ve tabletlerin 2012 yılı içinde pazara girmesi bekleniyor. Söz konusu sistemin teknik özellikleri ve benchmark test sonuçları ortaya çıktı.

Benchmark testine konu olan Medfield tabanlı cihazda 1.6 GHz hızında çalışan x86 tabanlı çekirdek, 1280 x 800 çözünürlüklü, 10.1 inç ekran, 1 GB RAM, Bluetooth, Wi-Fi ve FM radyo bulunuyor. Testlerde Caffeinemark 3’ün de aralarında bulunduğu çeşitli benchmark platformları kullanılıyor. Tegra 2’nin 7500, Snapdragon’un 8000 puan elde ettiği testte Intel tabanlı Atom işlemci 10500 puan almayı başarıyor. Performansın diğer platformlara göre yüksek olmasına karşın güç tüketimi açısından da Intel’in platformu yüksek bir grafik izliyor. Ağır yük altında yongaüstü sistemin güç tüketimi 2.6 W ile 3.6 W arasında değişiyor.

Yapılan benchmark testinde kullanılan cihazın Android Honeycomb tabanlı olduğunun da altı çiziliyor. 2012’de çıkacak cihazlar doğal olarak Ice Cream Sandwich ile birlikte çıkacak ve bu da yazılımın da etkisiyle daha iyi performans sunulacağı anlamına geliyor. Intel’in mobil alana yönelik işlemcileri performans açısından gerçekten iyi şeyler vadediyor, ancak bunu gücü verimli şekilde kullanmakla taçlandırmak gerek ki, NVIDIA ve Qualcomm gibi şirketlerin önüne geçilebilsin.

İlgili – Netbook News
İlgili – VR-Zone

İLGİLİ HABERLER