Teknoloji

Intel’in 2012 model Ivy Bridge işlemcileriyle ilgili detaylar internete sızdı

Intel’in Ivy Bridge olarak anılan 2012 model işlemcilerinin gelecek yılın ikinci çeyreğinden itibaren piyasaya çıkacak modellerde yer alması bekleniyor. Core i5 ve Core i7 masaüstü işlemcilerin sızan teknik özellikleri Intel’in grafik performansını iyileştirme ve güç tüketimini düşürmeye odaklandığını gösteriyor.

Intel’in sunmayı planladığı sekiz standart yonga mevcut Sandy Bridge muadillerine göre yüzde 19 daha düşük TDP değerine sahip. Bu da ısının dağıtılması için daha az güce ihtiyaç olduğu anlamına geliyor. Ayrıca Intel düşük güç tüketimli yonga sayısını altıdan ona çıkarmış oldu. Bu da şirketin verimliliği arttırmaya yönelik uzun vadeli hedefine uygun şekilde ilerlediğini gösteriyor.

Intel Ivy Bridge yongaları daha güçlü ve verimli olan 22 nm teknolojisini kullanıyor. Sandy Bridge işlemciler ise 32 nm mimarisine göre geliştirilmişti. Ivy Bridge işlemciler DirectX 11 destekli yeni bir grafik çekirdeği de barındıracak. Eksik kalan tek parça Ivy Bridge’in Core i3 ve mobil yongalardaki açılımının nasıl olacağı. Sızan bilgiler arasında ne yazık ki bu bilgi yok.

İlgili – X-bit Labs
İlgili – ComputerBase

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER