Teknoloji

Intel’e göre iPhone’un yavaşlığı konusunda Apple masum

Tayvan’ın Taipei kentinde düzenlenen Intel Developer Forum’da konuşan bir Intel yetkilisi, iPhone’un yaşadığı hız yetersizliği problemini rakip işlemci üretici ARM’e bağladı. Onlara göre Apple bu konuda masum.

Intel’e göre Apple interneti mobil ortama sokmak için oldukça uğraştı ve bunda da hatırı sayılır bir başarı elde etti. Tabii bunda Steve Jobs’un müthiş satış becerisinin ve iPhone’un göze hoş gelen arayüzünün de büyük payı bulunuyor.

Intel iPhone’un ortada olan bu başarısını kabul etse de, internet özellikleri bakımından iPhone’u yetersiz görüyor ve yavaş buluyor. Bunda da suçlu olarak ARM’i görüyor. Intel’e göre günümüzün akıllı telefonları akıllı değil, çünkü hepsinde ARM’in yongasetleri kullanılıyor. Eğer tam bir internet deneyimi amaçlanıyorsa, onlara göre doğal olarak Intel tabanlı mimari kullanmak gerekiyor. Intel’in iddiasına göre işlemcileri ARM’in eşdeğer işlemcilerine göre 2-3 kat daha fazla performans gösteriyor.

Intel’in söylediklerine bakacak olursak, akıllı telefon üreticileri ARM’den vazgeçip Intel’e yönelmezlerse, belki mobil interneti tam anlamıyla kullanabiliriz. Ancak performans boyutunda büyük sıkıntılar da bizi bekliyor olur.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER