Teknoloji

Intel’den ultra ince dizüstü bilgisayarlar için Core i3, i5 ve i7 ULV işlemciler

Intel yeni ultra düşük voltajlı (ULV) Core i3, i5 ve i7 işlemcileri hakkında detaylı bilgileri nihayet açıkladı. Yeni çift çekirdekli işlemciler önümüzdeki Haziran ayında çıkmış olacak. Her ne kadar bu işlemciler mevcut Celeron ve Pentium ULV işlemcilerin yerini almayacak olsa da, “ultra ince” kategorisinde daha güçlü bir seçenek olarak sunulması bekleniyor.

Yeni 32 nm Nehalem yongalarının daha önceki ULV işlemcilere göre yüzde 32 daha iyi performans sunduğu söyleniyor, bununla birlikte standart voltajlı Core 2010 işlemcilere göre yüzde 20 güç tasarrufu da sağlanmış olacak. Normal Core 2010 işlemcilerde olduğu gibi bu işlemcilerde de Turbo Boost ve Hyper-threading destekleriyle performans arttırma imkânı veriliyor. Tüm işlemciler 17 watt’lık TDP değerine sahip, bu sayede termal performansta yüzde 50 artış sağlanmış oluyor.

Intel’in paylaştığı teknik detaylar bu şekilde. Ancak verilen bu teorik değerlerin pratikte ne kadar geçerli olduğunu görmek için bu işlemcileri barındıracak ultra ince MSI, Lenovo ve Acer dizüstü bilgisayarlarının incelemelerini görmemiz gerekiyor.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER