Teknoloji

Intel’den netbook’lar üzerine şaşırtan bir yorum

Teknoblog.com – Intel, Atom yongasetlerini mobil cihazlar ve düşük güç tüketimli netbook’lar için tasarladığını hiçbir zaman saklamamıştı. Bu yüzden Intel’in Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stu Pann’in yaptığı şirketin bu işlemcilerinin satışlarının pazarda bulunan diğer işlemcilerinin satışlarına yetişmesini beklemedikleri yönündeki açıklama bizleri şaşırtmıyor.

Ancak Pann’in bu açıklamayla dolaylı yoldan netbook’ların günlük hayatta giderek artan etkisini görmezden gelmesi de biraz garip geliyor. Pann’e göre 10 inç ekranlı bir netbook “bir saat için idare eder. İşte ve iş dışında sürekli kullanılacak bir cihaz değildir, yani ana bilgisayar işlevini görmez.” Pann’in açıklamasında haklılık payı var ancak Intel’den böyle sert bir yaklaşım daha önce gördüğümüz türden değil. Belki Intel’in böyle bir açıklama yapması AMD’nin netbook sınıfını tamamen dışlamasıyla ilgili olabilir. Tabii ki Intel netbook pazarında şu anda tek oyuncu olduğu için yöneticileri ne söylemek isterlerse söyleyebilirler, ancak bu konuşmalar ana bilgisayar olarak netbook kullanmayı düşünen birçok kişiyi de yeniden düşünmeye belki de düşüncelerinden vazgeçmeye itecektir.

Peki siz bir netbook’u ana bilgisayarınız olarak kullanmayı düşünür müsünüz? Aşağıdaki formdan yorumlarınızı yazabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER