Teknoloji

Intel’den netbook’lar için çift çekirdekli Atom işlemciler ve “Canoe Lake” platformu – Galeri

Tayvan’ın başkenti Taipei’de başlayan Computex fuarı, Intel’in yeni teknolojilerini görmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir durak olmuştur. Şirket iki sene önce burada ilk Atom tabanlı netbook’larını tanıtmıştı. Şimdiyse çift çekirdekli Atom işlemcilere sahip ilk netbook’larla karşımıza çıkıyor.

Her ne kadar yeni Pine Trail N serisi işlemcilerle ilgili hız ve diğer bilgiler gizli tutulsa da, bu yeni işlemcilerin DDR3 RAM desteğine sahip olduğu ve çift çekirdekli masaüstü Atom işlemcilerle karşılaştırılabilir mertebede performans sunduğu söyleniyor. Ancak mevcut netbook’larla aynı miktarda batarya ömrü sunulmaya devam ediliyor. Intel bu Atom yongalarını 10 inç’lik sistemlerde sunmaya devam edecek. Kullanıcılar HD video oynatmadan ya da oyun oynamadan çok internette gezinirken ya da aynı anda başka programları çalıştırırken bu yonganın sağladığı hız artışını fark edecekler.

Netbook’lar sadece hızlanmayacak, ayrıca sıkı bir diyete girecekler. Intel’in yeni duyurduğu netbook’lar için geliştirilmiş “Canoe Lake” yenilikçilik platformu yukarıdaki resimde gördüğünüz 14 mm’lik kalınlığa sahip makinede karşımıza çıkıyor. Bu platform tek ve çift çekirdekli Atom işlemcileri desteklerken soğutma sisteminde yapılan önemli geliştirmeler sayesinde yüzde 50 daha ince tasarımlı sistemlere olanak sağlıyor. Aslında “Canoe Lake” diğer üreticilerin referans alacakları bir rehber görevini üstlenecek. Bu nedenle, üretilecek olan makinelerin neye benzeyeceğini kestirmek şu an için güç… Netbook’lar için geliştirilmiş olan çift çekirdekli Atom işlemcilerin gelecek hafta ürün hattına girmeleri bekleniyor, bu işlemcileri taşıyan ilk netbook’larında yıl sonundan önce piyasaya çıkması bekleniyor. Intel de bu platformu kullanacak olan ortaklarının ürünlerini bu yıl bitmeden çıkaracapını tahmin ediyor.

Galeri: Intel “Canoe Lake” netbook platformu
[nggallery id=318]

İlgiliEngadget: Basın Bülteni

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER