Teknoloji

Intel’den dünyanın ilk çalışan Moorestown MID’si

Teknoblog.com – Intel’in gelecekte büyük ümit beslediği mobil internet cihazı Moorestown Mobile Internet Devices hakkında insanlar bir sene boyunca oldukça tartıştı. Ancak, plastikten yapılmış bu konsept modelin doğru düzgün çalışamaması sebebiyle parlak ekranı ve diğer özellikleri hep gölgede kaldı.

Moorestown MID’nin kötü talihi bugünlerde değişti. Çalışan ilk MID Taipei’deki Developer Forum’da görücüye çıktı. Moorestown Lincroft mikro mimarisini içeriyor. Bu yapıda 45nm işlemci, grafik, hafıza kontrolörü ve video çözme/kodlama fonksiyonları bir tane küçük yonga üzerine entegre ediliyor. Bu yapı birinci nesil, Atom tabanlı MID’lerden ve UMPC’lerden dinlenme durumunda 10 kat daha düşük güçtüketiyor. Bu gerçekten etkileyici bir değer.

Moorestown MID’nin 2009 ya da 2010 yılında satışa çıkması bekleniyor. 3G, WiMAX ve Bluetooth gibi kablosuz bağlantı teknolojilerini barındıracak cihazda GPS desteği de sunulacak. Ayrıca dijital mobil TV yayınlarını da bu MID ile izlemek mümkün olacak. Konuyla daha yakından ilgilenenler için Intel’in basın bülteni (İngilizce) burada…

İLGİLİ HABERLER