Teknoloji

Intel’den dizüstü bilgisayar üreticilerine Ultrabook üretmeleri için teşvik

Üreticilerin ilgisini iPad 2 ve Samsung Galaxy Tab 10.1 gibi tablet ürünlerine kaydırması dizüstü bilgisayar pazarının biraz soğumasına neden oldu. Ancak bazı dizüstü bilgisayar modellerinin hâla iyi oranda satmakta olduğunu da dikkate almak gerekiyor. Intel dizüstü bilgisayar piyasasına biraz daha hareket kazandırmak için Ultrabook adı verilen yeni bir segment yaratmaya soyunmuştu, bu segmentin ilk üyesi olarak ASUS UX21 dikkat çekmişti. DigiTimes’ın kaynaklardan aldığı bilgilere göre Intel, dizüstü bilgisayar üreticilerini Ultrabook üretimine teşvik etmek için biraz para harcayacakmış.

Kaynaklar Intel’in üst rütbeli dizüstü bilgisayar üreticilerini çekecek bütçe ve öz kaynaklarını kullanmaya hazır olduğunu belirtiyor. Söz konusu yatırım planının tam ayrıntıları kaynaklar tarafından açık edilmese de, Intel’in Ultrabook segmenti için kullanılacak yongalarda indirime gitmesi bu planın maddeleri arasında yer alıyor olmalı.

Intel Ultrabook segmenti için iki farklı çift çekirdekli işlemci sunuyor. Bunlardan Celeron 787 eylülde, Celeron 857 ise yılın son çeyreğinde çıkacak. Yonga devi Ultrabook’ların dizüstü bilgisayar pazarının yüzde 40’lık bölümünü elinde tutmasını hedefliyor. Ultrabook’ların fiyatlarının yurtdışında 1000$’ın altında olması da hedeflerin bir tanesini oluşturuyor. ASUS UX21 de bu hedefle örtüşecek şekilde ABD’de 899$’lık fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER