Teknoloji

Intel’den ayarlanabilir ilk Atom yongası

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel E600C adı verilen ayarlanabilir Atom işlemci serisinin ortaya çıkardı. Aslına bakarsanız bu işlemci Stellarton adıyla geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılmıştı. E600C Atom işlemci serisi çeşitli bellek arayüzlerini, yüksek hızlı bağlantıları, standart veya kullanıcı tanımlı giriş-çıkış arayüzlerini destekliyor.

E600C, Altera Field Programmable Gare Array (FPGA) adı verilen bir yapıyı da barındıracak ve büyük donanım değişikliklerine ihtiyaç bıraktırmadan piyasada satılmakta olan geniş miktarda yonganın kullanılmasını sağlayacak. Her bir yonga 7 senelik uzatılmış yaşam döngüsü desteğine sahip. Bu yongalar iletişim araçlarında, görsel sistemlerde, VoIP cihazlarında, yüksek performanslı programlanabilir mantık denetleyicilerinde (PLC), iliştirilmiş bilgisayarlarda, endüstriyel makinelerde ve taşınabilir tıbbi ekipmanlarda kullanılabilecek.

Kontron adlı bir üretici E600C tabanlı prototip kartları çoktan hazırlamış bile, 2011’in ikinci çeyreğinde dağıtıma başlamayı umuyorlar. E665CT, E645CT, E665C ve E645C gibi yongalardan oluşan E600C serisinin iki ay içinde çıkması bekleniyor. Bu serinin diğer üyeleri E625CT ve E625C ise 2011’in ilk çeyreğinde çıkacak. Toptan fiyatların yurtdışında 61$ ile 106$ arasında değişeceği bekleniyor.

İlgili – Electronista

İLGİLİ HABERLER