Teknoloji

Intel Z3000 Bay Trail yongalar CPU ve GPU performansını katlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel Atom Z3000 “Bay Trail” olarak adlandırılan ilk Silvermont işlemcilerini tanıttı. Yonga üreticisi bu yonganın iki kat daha yüksek CPU performansı ve üç kat daha iyi GPU performansı sağlayacağına dikkat çekti.

intel-bay-trail-idf-2013-120913

Bay Trail yeni nesil 22 nm Silvermont mimarisini temel alan üç yongalık aileyi işaret ediyor ve “Clover Trail” kod adıyla anılan yongaları takip ediyor. Z3000 serisi yongalar genellikle tablet ve hibrit modellerde kullanılacak.

ARM işlemcinin bulunduğu Surface RT ve benzeri Windows RT tabletlerde batarya ömrü ön planda tutulduğu için güçlü uygulamaları çalıştırmak pek mümkün olmuyor. Buna karşılık Surface Pro ve benzeri gibi Intel Core işlemci taşıyan modeller de pil ömrü konusunda pek de iyi performans sergilemiyor. İşte Intel’in Bay Trail platformu bu iki durum arasında denge güdüyor.

Z3000 işlemcilerin çift ve dört çekirdekli seçenekleri olacak; Windows 8.1 veya Android ile çalışan 7 ila 11.6 inç arası ekrana sahip tabletlerde bu işlemcileri göreceğiz. Intel, Bay Trail’ın gelişmiş seviyedeki bir kullanıcının ihtiyaç duyduğu performansı sunacağını, aynı zamanda sekiz saatin üstünde çalışma ve üç haftaya kadar bekleme süresi sunabileceğini kaydetti.

Intel, en yeni Atom yongaüstü sistemleri taşıyan tabletlerin fiyatının 199 dolara kadar düşebileceğini söylüyor. Ayrıca şirket Bay Trail modellerinin Acer, Asus, Dell, Lenovo ve Toshiba gibi üreticiler tarafından 2013’ün son çeyreği itibarıyla piyasaya sürüleceğini kaydetti. Tabletlerde 64-bit işlemcinin sözünü vermekten de geri durmadı, ancak bunun 2014’ün ilk aylarında gerçeğe dönüşeceği tahmin ediliyor.

İlgili >> Pocket-lint

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER