Teknoloji

Intel yol haritasını uygularken kendisine yardım eden Apple’a minnettar

Intel ve Apple’ın Thunderbolt teknolojisinin geliştirilmesi sırasında yakın bir ilişki içerisinde olduklarını biliyorduk. Ancak Santa Clara’dan gelen bir açıklama karşılıklı minnet açıklamalarını daha ileri seviyeye taşımış durumda.

Intel’in Satış ve Pazarlama Grubunun genel yöneticisi ve kıdemli başkan yardımcısı Tom Kilroy Reuters’a yaptığı açıklamada Apple’ın sadece şirketinin planları için önemli bir şirket olmadığını, aynı zamanda Intel’in yol haritasının şekillenmesine yardımcı olduğunu dile getirdi. Dünyanın en büyük işlemci yongalarını üreten şirketten gelen bu cesur açıklamalar şimdiye kadar herhangi bir yazılım veya donanım ortağı için söylenmemişti.

Aslına bakarsanız, Intel bu açıklamayla ikinci kez Microsoft’a bir göndermede bulunuyor, ancak bu seferki biraz dolaylı yoldan. Hatırlayacak olursanız, Intel adına konuşan kıdemli başkan yardımcısı Renee James Windows 8’in ARM versiyonlarıyla ilgili analizde bulunmuştu. Görünüşe göre, Windows-Intel ortaklığından gelen çatırdama sesleri artık başkaları tarafından da duyulur hâle geldi.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER