Teknoloji

Intel yeni teknolojiyle ekranın pil tüketimini yarıya indiriyor

intel 7nm

intel computex 2018Intel, Computex 2018 kapsamında düzenlediği basın toplantısında önemli bir açıklama yaptı. Şirket, mobil ekranlar için yeni bir güç yönetim teknolojisi geliştirdiğini ve bunun da bazı durumlarda pil tüketimini yarıya varan oranda azalttığını söyledi.

Şirket, Intel Düşük Güçlü Ekran Teknolojisi’nin nasıl çalıştığına dair detaylara girmedi. Ancak bunun Sharp ve Innolux ile gerçekleştirilen bir ortak çalışma olduğunu belirtti. Bu iki şirket, teknoloji için gerekli olan 1W LCD panelin üretimini üstleniyor. Ne yazık ki, bu pil ömrünü artırıcı teknoloji mevcut dizüstü bilgisayarlarınıza uygulanamayacak. Bir başka gereksinim ise, Nvidia veya AMD’nin daha güçlü grafik işlemci birimleri yerine Intel’in grafik sistemlerinin kullanılması oluyor.

Malum hususlara rağmen ve hatta gelecek dizüstü veya hibrit bilgisayarınızın pil ömrü sihirli değnek değmiş gibi iki katına çıkmayacak olsa da, bu teknoloji oldukça heyecan verici. Intel, mantıklı biçimde ekranın bir mobil cihazda en fazla pil çeken birim olduğunun altını çiziyor. Bu nedenle onun güç verimliliğini artıracak adımlar atmak memnuniyet verici sayılır. Şimdi geriye, bu çığır açıcı yeniliğin gerçek hayatta ne zaman yer almaya başlayacağını görmek kalıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER