Teknoloji

Intel yeni nesil Haswell yongalarının sevkiyatına başlıyor

intel cannon lake

Intel’in yeni nesil Haswell yongalarını PC üreticilerine sevketmeye başladığı söyleniyor. Ultrabook’lar ve hibrit dizüstü bilgisayarlarda karşımıza çıkacak olan Haswell yongalarının donanımlara mevcut Ivy-Bridge yongalara göre önemli gelişim sunması bekleniyor, özellikle de ultrabook bilgisayarlara. Haswell yongasına sahip sistemlerin haziran ayıyla birlikte çıkış yapması bekleniyor.

intel-logo-070113

Her ne kadar Intel’den Haswell yongalarının sevkiyatının başladığına dair resmi bir haber gelmemiş olsa da, CNET sitesi bu durumu birçok kaynaktan doğrulatmayı başarmış. Kaynakların belirttiğine göre Intel bu hafta Pekin’de başlayacak olan IDF etkinliğinde resmi duyuruyu da gerçekleştirecek. Yonga devinin bu yeni nesil ile birlikte özellikle pil ömrü konusunda önemli gelişimler sunması bekleniyor. Haswell yongalı dizüstü bilgisayarların tek bir şarj ile 24 saate kadar çalışma fırsatı bulabileceği söyleniyor.

Ne var ki, Intel’in Haswell yongalarının ilk partisinin bazı komplikasyonlar barındırabileceği belirtiliyor. Intel, Haswell yongalarının çıkacak ilk grubunun USB 3.0 portlarını etkileyebilecek bir hata barındırdığını doğrulamıştı. Şirket, herhangi bir veri kaybı veya bozulmasının söz konusu olmadığını, ancak bilgisayar bekleme modundan çıktıktan sonra USB cihazının soketinden çıkarılıp yeniden takılmasının gerekebileceğini söylemişti. Yine de, bu problemin şimdiye kadar kısıtlı sayıdaki USB SuperSpeed parmak sürücüde görüldüğü de kaydedilmişti.

Haswell yongalarının sevkiyatının başlamasının yanı sıra Intel akıllı telefonlar için de Merrifield Atom yongalarının dağıtımına başlamaya hazırlanıyor. Ayrıca Bay Trail adı verilen tabletlere özel Atom yongaları da yıl sonuna doğru çıkış yapacak. Haswell yongalarının Windows Blue ile düzgün şekilde çalışacağı, Windows Blue yüklü sistemlerden hem performans hem de pil ömrü bakımından maksimumu almaya imkan vereceği söyleniyor.

İlgili >> CNET

İLGİLİ HABERLER