Teknoloji

Intel yapay zeka konusunda hedef büyütüyor

intel 7nm

intel yapay zekaIntel yapay zeka konusundaki çalışmalarında vites büyütmeye hazırlanıyor. Şirket, belirlediği hedeflere ulaşmasında kendisine yardımcı olacak yeni araçlarını kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada, her sektörün en gelişmiş yapay zeka seçenekleriyle buluşturulmasının hedeflendiği belirtildi. Intel’in işaret ettiği sektörler arasında otomotiv, üretim ve finans endüstrileri de bulunuyor.

Şirketin yapay zeka duyuruları arasında Nervana adını taşıyan platform ön plana çıkıyor. Intel, yeni platformunun “büyük ölçüde optimize edilmiş yapay zeka çözümleri” sunmak için temel teşkil edeceğini belirtti. Şirket, önümüzdeki yılın ilk yarısından itibaren “Lake Crest” adını verdiği silikon yongayı test etmeye başlayacak. Yonga, yılın ilerleyen zamanlarında önemli iş ortaklarıyla da paylaşılacak. Lake Crest, nöral ağlar için optimize edilmiş olması nedeniyle şirketin hedeflerinde önemli bir yer tutuyor.

Yol haritasının bir kısmı da “Knights Crest” adını taşıyan ürün çerçevesinde şekilleniyor. Intel, Knights Crest’in Nervana teknolojisini Xeon işlemcilerle entegre edeceğini açıkladı. Knights Mill kod adını taşıyan yeni nesil Intel Xeon Phi işlemciler ise dört kat daha yüksek performans vadediyor. Yeni işlemci, derin öğrenme konusunda da daha yetenekli olacak.

Intel CEO’su Brian Krzanich, yapay zeka ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Intel yapay zeka potansiyelini gerçekleştirebilecek ve büyütebilecek kapasiteye sahip. Intel yapay zekanın kurumsal ve toplumsal hayatı geliştirmesi için büyük yatırımlar yapıyor.”

Intel yapay zeka çalışmalarında Google ile birlikte hareket edecek

Şirket, yapay zeka konusunda belirlediği hedefleri gerçekleştirmek için Google ile stratejik bir işbirliğine de gidiyor. İki teknoloji devi, bu işbirliği çerçevesinde çoklu bulut kapasitesini geliştirmek için birlikte çalışacak. Yapay zekanın toplumla olumlu etki yapmasını da isteyen Intel, bu doğrultuda da çeşitli sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapacak.

İLGİLİ HABERLER