Teknoloji

Intel Xeon işlemcileri dizüstü bilgisayarlara getiriyor

intel 7nm

intel-logo-mwc-2015

Intel, Xeon serisi işlemcileri uzun bir süredir üretiyor. Söz konusu işlemci ailesi, özellikle sunucularda, üst sınıf çalışma istasyonlarında ve kurumsal dünyada kullanılıyor. Özellikle masaüstü bilgisayarlarında yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyan mühendisler ve mimarlar, Intel Xeon işlemciye sahip cihazları tercih ediyor. Intel, dizüstü bilgisayarlarında yüksek performans arayan ve talep eden kitlenin giderek genişlediğine dikkat çekti ve Xeon serisini dizüstü bilgisayarlara uygun hâle getireceğini açıkladı.

Intel Xeon işlemcili dizüstü bilgisayarların hedef kitlesinde de yine profesyoneller ve yüksek kapasiteli bir çalışma istasyonu arayanlar olacak. Intel Xeon ailesinin taşınabilir cihazlara uygun ilk ürünü ise E3-1500M adını taşıyacak.

Skylake işlemci mimarisine uygun biçimde hazırlanacak olan Intel Xeon E3-1500M, yüksek işlem gücünü taşınabilir cihazlarla buluşturacak. Intel Xeon işlemcili çalışma istasyonlarında hataların hızlı tespiti ve onarımı için ECC bellek kullanılacak.

Intel Xeon barındıran dizüstü bilgisayarlarda donanım destekli güvenlik, yönetilebilirlik ve Intel vPro Technology’nin üretkenlik özellikleri de bulunacak. Xeon işlemcili çalışma istasyonları Thunderbolt 3 girişleriyle birlikte gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER