Manşetler

Intel x86 yongaları önümüzdeki aylarda Android cihazlarda karşımıza çıkacak

Dizüstü bilgisayar üreticileri Intel’in x86 yongasetlerini Android işletim sistemiyle entegre etmeyi planladığını iddia ediyor. Aslında Intel’in elinde kendisinin geliştirmekte olduğu MeeGo adlı bir işletim sistemi bulunuyor, ancak Microsoft’un ARM platformunu tercih edecek olması, Intel’i MeeGo’dan daha güçlü bir işletim sistemini saflarına çekmeye itmiş olabilir.

Aralarında Inventec ve Compal Electronics’in de bulunduğu Tayvan merkezli çeşitli dizüstü bilgisayar üreticileri Intel x86 tabanlı Android cihazların en erken nisan ayında duyurulabileceğini söylüyor. Söz konusu duyurunun 12-13 Nisan tarihlerinde Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleştirilecek olan Intel Geliştirici Forumu’nda yapılacağı tahmin ediliyor. Eğer ürünler o zamana kadar hazır olmazsa, o halde bir sonraki en muhtemel yer haziran başında Taipei’de düzenlenen Computex fuarı olacaktır.

Eğer Intel işlemcileriyle Android’in kullanılmasına kapı açarsa, bu durum son kullanıcı için önemli bir tasarruf anlamına da gelecektir. Tayvan’da üretilen dizüstü bilgisayarlar, lisans bedeli ödemeye gerek kalmaksızın, Windows tabanlı netbook’lara ve diğer mobil işletim sistemli tabletlere önemli birer alternatif teşkil edecektir.

Kaynaklar, duyurulması beklenen bu yeni ortaklığın, geleneksel Windows-Intel pazarının sonu anlamına geleceğini düşünüyor. Ancak bununla birlikte söz konusu durum PC ekosisteminin geneli açısından sağlığına olumlu katkıda bulunacaktır. Tabii ki, önümüzdeki günlerde sadece Intel / Android dizüstü bilgisayarların değil, Intel / Chrome OS dizüstü bilgisayarların da çıkışını bekliyoruz.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER