Manşetler

Intel x86 işlemcilerini barındıracak Android akıllı telefon ve tabletler için Motorola ve Lenovo ile anlaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in akıllı telefonlara x86 tabanlı işlemcileri sokma stratejisi nihayet bu yıldan itibaren ciddi bir yol almış olacak. Tabii bunda Android’in desteklenen işletim sistemleri arasına alınmasının büyük payı var. Zaten çıkacak olan ilk telefonlar da Android işletim sistemiyle çalışıyor olacak.

Intel, x86 tabanlı akıllı telefonlarla ilgili bazı bilgiler verdi. Buna göre Medfield tabanlı ilk Android telefonları Lenovo ve Motorola Mobility’den göreceğiz. İki şirketin de çıkaracağı akıllı telefonlar Atom Z2460 işlemcisini barındıracak. Motorola sadece akıllı telefonlarla kalmayıp Intel Atom işlemci barındıran tablet de üretecek. Motorola’nın Intel ile yapmış olduğu anlaşma birden fazla yılı kapsıyor ve sadece tek bir cihaza bağlı kalmayan stratejik ortaklığı içeriyor. Aslında Motorola Mobility ile yapılmış olan anlaşma biraz ilginç. Malum, Motorola Mobility artık Google’ın olmak üzere bu yapılan anlaşma doğrudan Google’ı da ilgilendiriyor olacak. O halde Intel’in Google ile Android projesinde doğrudan bir bağlantı kurmakta olduğunu düşünebiliriz. Bu da x86 işlemcilerin mobil ortamda yayılım hızını arttıracaktır. Şimdiye kadar mobil alanda liderliğe oynama planlarını kendi işletim sistemi (bkz. Moblin veya MeeGo) kuran Intel’in Android’e yönelmesi kendisi için en azından şimdilik hayırlı bir karar olacak gibi görünüyor.

Intel-Lenovo ortaklığından bahsetmek gerekirse, Lenovo CES 2012’ye Racer-A adı verilen referans bir ürünü de getirmişti. Android tabanlı bu üründe 720p çözünürlüklü, 4.5 inç çoklu dokunmatik ekran, 8 megapiksel arka, 5 megapiksel ön kamera, HSPA+, Wi-Fi, Bluetooth bağlantı desteği gibi ilgi çekici özellikler yer alıyor.

İlgili – Intel

İLGİLİ HABERLER