Teknoloji

Intel Windows 8 tabletler için 10 farklı üreticiyle çalışıyor

Microsoft’un gelecek nesil mobil işletim sistemi Windows 8 2012’nin sonlarına doğru çıkmış olacak. Intel de 10 farklı Çinli veya küresel satıcıyla kendi üretimi yongaları barındıracak Windows 8 tabletlerin tasarımı için çalışıyor. Intel yongalarının genel olarak yüksek olan güç tüketimi bunların mobil cihazlara tam anlamıyla girmesine engel olmuştu. Bu nedenle meydan ARM işlemcilere kalmıştı. Windows 8’in ARM’i desteklemesinin temel nedenlerinden biri olarak bu gösteriliyor.

Intel, tabii ki, pes etmiyor. Android’i desteklediği işletim sistemleri arasına ekleyen şirket bir yandan da yukarıda belirttiğimiz gibi Windows 8 tabletin hazırlıklarını yapıyor. Bir Intel yöneticisi tabletlerin yıl sonundan itibaren çıkacağını söyledi. Intel’in mobil alandaki çalışmaları sadece tabletlerle sınırlı değil. Geçtiğimiz CES’te akıllı telefonlara yönelik bir işlemci olan Medfield kod adlı Atom Z2460’ı duyuran şirket bu işlemciyi Motorola ve Lenovo tarafından üretilecek cihazlarla birlikte sunmayı planlıyor.

Medfield işlemcisi hem performans hem de düşük güç tüketimini bir arada sunma parolasıyla geliştirilen bir ürün. Lenovo’nun Medfield işlemcili akıllı telefonu K800 CES 2012’de boy göstermişti. Motorola’nın cihazlarıysa henüz ortalıkta yok. Bu arada ZTE’nin de Medfield yongalı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu üreticiler sadece akıllı telefon değil tablet üretiminde de Intel ile birlikte çalışıyor olabilir. Intel’in Z2580 ve Z2000 olmak üzere iki Atom işlemcisi daha çıkaracağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

İlgili – PCWorld

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER